Derfor skal du overveje en litium-drevet kran

Udgivet den 4 januar 2022 Kategori:

Forurening og renere luft til borgerne er noget fremtidens vognmænd skal tage højde for, grundet de skærpede miljøkrav til lastbiler, busser og varebiler i de danske miljøzoner. De nye regler trådte i kraft 1. juli 2020 af Miljøstyrelsen, hvor målet var at mindske den forhøjede forurening i udvalgte byzoner.

Som specialist i udvikling af mini-kraner, tror Jekko stærkt på konceptet med batteridrevne mini-kraner med lav miljøbelastning. Af denne grund har de udviklet en ”ECO” elektrisk mini-kran, som drives af batterier, på samme måde som diesel- og benzinkraner. De er en af de eneste producenter af mini-kraner, som også leverer litium-drevet kraner med en fremragende ydeevne og brugervenlighed. Fordelen ved batteridrevne mini-kraner er, at de særligt ideelle til at arbejde i lukkede rum, da de ikke forurener og ved opkobling til net strøm kan køre i døgndrift uden at ydeevnen bliver mindre. At den er batteridrevet er også med til, at man nemt kan føre en normal samtale mens mini-kranen arbejder og derved undgå misforståelser mellem kranmanden og montøren.

På kundebesøg hos Klaus Hundborg

Klaus Hundborg, fra Hundborg Transport ApS, er en af dem der tænker i de miljøvenlige og funktionelle løsninger i forhold til hans arbejde. Vi besøgte ham i Risskov, hvor hans opgaver bestod i at flytte tunge vinduespartier på plads i både kælder, stue og 1. etage i et nybygget hus langs vandet. Husets grund gav ikke anledning til, at en lastbilkran kunne køre rundt på grunden, hvorfor Klaus brugte sin SPX650’er fra Jekko, som bl.a. kan køre igennem smalle indgange og nå 23 meter op på bagsiden af en bygning. Mini-kranen kunne derfor hjælpe Klaus med at løfte tunge vinduespartier ved hjælp af værktøjer som vakuumsug m.m. i et tætbygget miljø.

Mini-kranen var en litium-drevet SPX650, som havde gjort et stort indtryk på Klaus forinden:

”Det jeg synes der var af udvalg, der synes jeg, at Jekko gjorde mest indtryk på mig. Det fungerer upåklageligt. SPX650’eren kan nogle ting, som man ikke kan med en lastbilkran. Den kan f.eks. komme ind alle steder – og fantastisk at stå ved siden af, fordi der ingen larm er.”

Valget for en SPX650’er har vist sig at være god forretning på mere end én måde, da Klaus både nu kan arbejde i byens miljøzoner, uden frygt for bøder og samtidig ikke være begrænset af pladsen omkring ham. Med den nye agenda som Miljøstyrelsen har præsenteret vedr. miljøzoner, støjreduktion og CO2-besparelser, så har en litium-drevet mini-kran været en rigtig investering fra Klaus Hundborgs side.

Litium-drevet kran der løfter et vinduespartiLitium-drevet kran der løfter et vinduespartiLitium-drevet kran der løfter et vinduesparti Litium-drevet kran

Fordelene ved en litium-drevet kran:

Ingen emissioner i form af støj og miljøpåvirkning

Mulighed for at arbejde i lukkede miljøer uden at forurene

Indbygget batterioplader (til udlejning kan man tilkøbe hurtig lader)

Nem adgang til batterivedligeholdelse eller udskiftning

Motor udstyret med controller for at forhindre absorptionstoppe og dermed forlænge batteriets levetid

Ved driftstop er vores servicecenter online på kranen indenfor et minut og kan guide kranmanden direkte på maskinen, hvor servicecenteret og Jekko-fabrikken kan se 100% hvordan kranen er stillet op. De har direkte adgang til alle funktioner på alle kraner, således du undgår serviceudkald og driftstop


Jekkos mini-kraner fås fra 400 kg op til 80 tons meter, som er bygget efter samme princip og kan monteres med diverse værktøjer som vakuumsug, gribekløer til træfaldningsmaskiner mv. Med disse maskiner kommer du tæt på opgaven, undgår lange opstillingstider, bevarer dit overblik og giver din kunde en bæredygtig og funktionel oplevelse.

For Yderligere Information

Kontakt os i dag!

Har du brug for vejledning?
Udfyld dine kontaktoplysninger, så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt!

    Voglio iscrivermi alla newsletter Jekko e/o ricevere vostre informative